Gratis online producten

Als proeverij en kennismaking kan je gratis gebruik maken van de online producten en trainingen van De Loopbaan Academie

 

Loopbaan APK energiemeter

Iedere dag werken met de achtergrond, zonnetje en goede koffie. Dit klinkt als de ultieme manier om relaxed te werken.

Je werkomgeving is maar een deel wat van invloed is op je werkenergie. Zo kunnen ook sociale collega's, een dienende leidinggevende en uitdagend werk zorgen dat je werk geen energielek is. Is er wel een energielek dan kan dit stress veroorzaken.

Stress is niet altijd slecht. Het is voor sommige mensen juist een motivator om te presteren. Stress wordt pas slecht op het moment dat je er ziek van gaat worden.

Je kan ziek worden van je werk op het moment dat het niet overeenkomt met wat bij je past. Zo kan de mate waarin jij zelf kan bepalen hoe je je werk inricht van invloed zijn op jouw werkenergie en dus op de mate waarin jij stress ervaart in je werk.

De manier waarop je mag werken, met wie je werkt, de autonomie die je hebt in je handelen, de collega's met wie je samenwerkt, hoe er leiding wordt gegeven, zijn allemaal factoren die van invloed zijn jouw werkenergie.

Wil jij meer inzicht in jouw werkenergie download dan de Loopbaan APK werkenergie meter. Loopbaan APK werkenergie

Een week lang iedere dag een sollicitatietip of advies

Solliciteren is best een klus en niet altijd eenvoudig. Je kan er best wel wat hulp bij gebruiken. Schrijf je in en ontvang gedurende één week 7 sollicitatietips en adviezen. Het zijn korte berichten  die je nieuwe inzichten geven, van ongeveer 5 leesminuten.

Online training: In 5 weken arbeidsmarkt klaar (light)

Als het alweer een tijd geleden is dat je hebt gesolliciteerd, zullen je vaardigheden wat roestig zijn. Er veranderd veel en daarvan wil je en moet je op de hoogte zijn. Doe nu mee met de gratis 5 dagen challenge. Je leert hoe een marktconform CV eruit ziet, wat je wel en niet in een sollicitatiebrief moet schrijven, waarom en hoe je het beste Linkedin kan gebruiken en hoe je op pad kan gaan om weer leuk werk te vinden.

Ja, ik wil graag 7 sollicitatietips ontvangen
in 5 werken arbeidsmarkt klaar (light)

Hoe voorkom je een mismatch tussen jou en je werk? (3 video's)

Nog te vaak ontmoet ik mensen die vanuit paniek gaan solliciteren en ontslag nemen vanuit onvrede. In de loop van hun werkende leven is er een mismatch ontstaan tussen het werk wat ze doen en henzelf. Deze mismatch kan veroorzaakt worden door verschillende factoren. Zo kan jij zelf veranderen en andere behoeftes krijgen of op het werk veranderen er dingen binnen het bedrijf of binnen je functie. Als er een mismatch is dan voelt dat niet fijn.

Wat kan je nu doen om de mismatch tussen jou en je werk te voorkomen?

Bekijk onderstaande video's. Deze drie video's zijn een onderdeel van een webinar dat ik heb gegeven over de mismatch tussen jou en je werk.

  • In de eerste video kijk je naar je huidige situatie
  • In de tweede video kijk je naar jouw situatie in de toekomst
  • In de derde video kijk je wat je kan doen om deze mismatch te voorkomen

Solliciteren is meer dan alleen vacatures zoeken.

Bekijk de volgende video en laat je inspireren wat je kan doen om ander werk te vinden. (Duur 15.54 min.)

Mijn naam is Marlies van Venrooij. Ik ben een loopbaancoach die je helpt om je te laten zien dat er nog meer mogelijk is dan dat je nu voor ogen hebt. Ik coach je in het weg nemen van je belemmering om je uiteindelijk doel te behalen. Ik leer je hoe je je eigen loopbaancoach kan worden. Je kan mij bereiken via marlies@deloopbaanacademie.nl of bellen of appen via 0031 (6) 24614246